Orígen, valors

Qui som
Benvinguts a

SINGA Camerun

Orígen

L’ONG Singa Camerun neix amb la voluntat de cooperar amb entitats locals de Camerun en el desenvolupament i l’apoderament de les dones de l’entorn rural, ajuda les nenes i els nens que, massa sovint, són abandonats i viuen en cases d’acollida, i donar suport a l’àmbit de la salut i l’educació.

Què ens mou

Missió

Impulsar el desenvolupament sostenible de les comunitats més desafavorides del Camerun, mitjançant la implementació de projectes de cooperació per donar resposta a les seves necessitats fonamentals i promoure’n el benestar a mitjà i llarg termini.

Visió

Ser una organització reconeguda i respectada per l’impacte positiu que generem en el benestar i el desenvolupament de les comunitats amb què treballem, així com per la nostra conducta ètica, íntegra i professional en totes les nostres accions.

Valors

Compromís

La nostra dedicació a les comunitats amb les quals interaccionem es reflecteix en un esforç continu per assegurar que les nostres accions tinguin una sostenibilitat i un impacte a llarg termini. El nostre compromís va més enllà de la mera provisió d’ajuda i recursos; ens centrem activament en capacitar les comunitats locals perquè siguin els líders i motors del seu propi creixement i desenvolupament.

Respecte

Reconeixem i celebrem la diversitat cultural, ètnica i social de Camerun, i ens esforcem per entendre i valorar les tradicions i costums locals. El nostre enfocament és de col·laboració, treballant conjuntament amb les comunitats, respectant el seu coneixement i experiències i fomentant un ambient de confiança i obertura, essencial per a l’èxit de la nostra missió.

Integritat

La integritat és el pilar de la nostra actuació, sempre guiat per l’honestedat, la transparència i la justícia en tot el que fem. Aquest compromís ens permet mantenir i justificar la confiança que les comunitats, col·laboradors i donants posen en nosaltres. Aquesta integritat ens impulsa a actuar de manera responsable i a ser transparents en la nostra rendició de comptes, assegurant que totes les nostres accions siguin un reflex fidel dels nostres valors i objectius.

Responsabilitat

Som conscients que les nostres accions i decisions tenen repercussions significatives tant en les comunitats amb les que col·laborem com en l’entorn natural. Per aquest motiu, assumim una responsabilitat completa en la gestió dels nostres programes i projectes, garantint que aquests siguin no només sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, sinó també que generin un impacte positiu en les persones destinatàries d’aquests.

El nostre nom

Què significa SINGA?

Què significa Singa?

“Singa” en llengua fe’fe’ – un dels dialectes del país – s’utilitza com una salutació especial abans de començar a parlar amb les persones quan es troben reunides en grup. Saludar és un símbol universal de benvinguda, respecte i afecte per les persones que ens envolten i és un hàbit universal que permet construir bones relacions socials i actuar amb valors.

A més, etimològicament en català prové del llatí “salutare”, derivat de “salus” per tant, saludar implica també desitja salut a l’altra persona.

Logotip

La nostra imatge

I finalment, la nostra imatge, que està inspirada en el sol, la sortida, la lluminositat i la salutació (com el significat del nom de l’ONG). Es tracta d’un conjunt que cerca transmetre una sensació d’energia positiva, benvinguda i optimisme.

L’equip

Josep París

No podem viure d’esquena a les diverses realitats d’aquest mon, per proper o llunyà que siguin. Singa és una oportunitat d’impactar positivament en les comunitats cameruneses, des del màxim respecte per les seves necessitats i amb un esperit de col·laboració i participatiu.

Juli Simon

Singa vol ser una petita llum davant una societat cada vegada més individualista, consumista i injusta. Comprovar que encara hi ha esperança i que els pobles que pateixen sapiguen que no estan sols.

Anna Sopena

Quan era petita jugava amb les cartes de les set famílies i ara, amb el gran equip que formem Singa Camerun, em permet ajudar a aquests personatges com “mare bantú” i “nen bantú”.

José Luis Buenache

Una oportunitat per ajudar a millorar les condicions de vida de persones en situacions molt més adverses a les nostres. Justament aquestes persones ens demostren què és el realment important en la vida a través dels seus valors.

Sònia Ibáñez

Sempre he cregut en l’empatia, la justícia i l’equitat i crec que el millor regal que un ésser humà pot fer és compartir el seu temps, experiència i coneixements. Comencem un camí d’aprenentatge mutu i de solidaritat.

Joan Piñol

El benestar i la felicitat plena és ajudar els altres. Aquesta ajuda et fa experimentar que amb poc es fa molt.

Marta Serra

Tenir els ulls oberts per conèixer altres realitats, el cor sensible per empatitzar amb les dificultats i la mà estesa per ajudar a altres persones. Amb Singa podrem millorar la vida dels infants i dones rurals

Maria José Molina

Maria José Molina

Singa m’ofereix, catorze anys després, poder seguir donant suport a la comunitat local camerunesa per aconseguir millorar les seves condicions de vida

Patrick Essoh

Singa és necessari per alleujar a les persones més necessitades, permetre que tots aquests joves amb dificultats floreixin i promoure que certs grups emergeixin en els seus ideals col·lectius.